Home Nieuws Branches GDP Over VebaBox Contact

VebaBox ideaal voor laboratoria

1 jaar geleden

Reinier MDC is een landelijk opererend huisartsenlaboratorium, opgericht in 1991. Sinds 1 juli 2015 zijn ze onderdeel van de Reinier Haga Groep.

Dagelijks verricht Reinier MDC werkzaamheden voor honderden artsen en tal van (verpleeg)klinieken. “Onze kernactiviteiten zijn laboratoriumonderzoeken in bloed, urine, feces en andere lichaamsmaterialen op het gebied van Klinische Chemie, Medische Microbiologie, Medische Immunologie, Histologie/Cytologie en Farmacie.”

Simpel gezegd verzorgd Reinier MDC alle stappen nadat je als patiënt bloed hebt laten prikken of wanneer ander lichaamsmateriaal is afgenomen wat moet worden onderzocht. “Wij leveren de service om op de praktijk bloed af te nemen bij de aanvrager maar de aanvrager kan ook zelf de bloedafname regelen op de praktijk. Onze chauffeurs gaan het bloed ophalen en brengen dit naar een voorbewerking lab. Van hieruit gaat het materiaal naar Delft waar ons ‘grote’ laboratorium is. Hier worden alle aanvragen van het aanvraagformulier bepaald en worden de laboratoriumuitslagen opgestuurd naar de aanvrager. In dit proces komt de VebaBox om de hoek kijken.”

Elke dag rijden chauffeurs diverse routes door heel Nederland, van Friesland tot Limburg en van Noord-Holland tot Zeeland. Het is belangrijk dat het materiaal onder de juiste omstandigheden en temperatuur vervoerd wordt. “Het materiaal moet in transportboxen tussen 15⁰C en 25⁰C vervoerd worden om aan onze laboratorium eisen te voldoen. Zonder de VebaBox zou het materiaal in de auto’s te warm of te koud kunnen worden en zijn de uitslagen onbetrouwbaar.” Voorheen werd bij hoge temperaturen gebruik gemaakt van koelelementen in de transportboxen om de temperatuur goed te houden. Dit was niet altijd even praktisch en betrouwbaar, daarom heeft Reinier MDC besloten om VebaBoxen in te zetten. De chauffeurs hebben meerdere stopmomenten op hun route. Dit aantal kan oplopen tot wel 25 keer. Ook hiervoor biedt de VebaBox een goede oplossing omdat deze bij stilstand in staat is om door te koelen of te verwarmen, wat met een koelwagen niet mogelijk is.  

Your browser is currently not supported

Don't worry, there is an easy fix. All you have to do is click the link below and follow the instructions.

outdatedbrowser.com