Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Door op "Ja" te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van functionele, analytische cookies, om de gebruikerservaring te verbeteren. Ook plaatsen we marketingcookies zodat wij en derde partijen jouw internetgedrag kunnen volgen. Deze zullen ook worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties.

VebaBox oplossingen voor fijnmazige, kwalitatieve horecadistributie

Combineer meerdere leveringen, ieder op de eigen juiste temperatuur

De horeca zit de afgelopen jaren stevig in de lift. In de meeste steden komen er horecagelegenheden bij en stijgt de omzet. Dat komt omdat Nederlandse consumenten vanwege loonstijgingen en lastenverlichtingen in 2020 gemiddeld meer te besteden hebben. Daarnaast neemt het aantal buitenlandse toeristen toe tot ruim 20 miljoen. Daar profiteren de horecaondernemers van . Maar wat betekent dit voor de bevoorrading? Hoe houden we fijnmazige horecadistributie efficiënt en kwalitatief?

Horeca is afhankelijk van aanlevering van verse producten. Uit gegevens van de Hogeschool van Amsterdam blijkt dat die bevoorrading steeds fijnmaziger wordt: er wordt vaker besteld bij leveranciers uit de regio, maar per bestelling zijn het kleinere orders. Dat betekent dat het aantal vervoersbewegingen en bezorgmomenten toeneemt. Zeker omdat de vraag naar vers en kwaliteit verder stijgt. 

Kees-Willem Rademakers, docent en onderzoeker logistiek bij de Hogeschool van Amsterdam: ‘Een stad als Amsterdam loopt letterlijk vast: het snel groeiend aantal mensen en horeca zorgen voor een grotere vraag naar logistiek maar ook minder ruimte op straat. In de oplossing van dat probleem spelen horecaondernemers, de gemeente maar ook horecaleveranciers een rol. Samenwerking, creativiteit en flexibiliteit zijn sleutelwoorden voor de toekomstige doorstroming.’

Slimmere horecadistributie
Met Amsterdam als voorbeeld, waar 30% van het goederenvervoer al voor rekening komt van de horeca, betekent die toename van vervoersbewegingen nogal wat. Om steden bereikbaar te houden moeten horecaondernemers slimmer omgaan met hun bestellingen. Groothandels en toeleveranciers eveneens. De oplossing ligt in samenwerking en technologie.

Bundeling centraal stellen in horecalogistiek
Het antwoord op slimmere horecalogistiek ligt in bundeling. Daarbij gaat het niet alleen om bundeling van dezelfde soort stromen, zoals meerdere soorten vers-bestellingen of meerdere soorten drank-bestellingen in één levering.

Kees-Jan Rademakers geeft aan: ‘Ook het bundelen van verschillende soorten goederen wordt steeds belangrijker: zwaar met licht, leveringen met retouren en geconditioneerde stromen met ambient. Hiervoor is enerzijds afstemming en vertrouwen nodig tussen leveranciers, distributeurs en horecaondernemers. Anderzijds zijn flexibele ladingdragers nodig die bundeling mogelijk maken terwijl ze de kwaliteit en voedselveiligheid van de producten waarborgen’.

Ladingdrager koelen als oplossing voor producenten, groothandel en retail
VebaBox ontwikkelt producten die voedselproducenten, groothandel en retail helpen om voeding kwalitatief te bundelen. Het uitgangspunt van VebaBox is altijd het koelen van de ladingdrager, in plaats van het voertuig. Een hele andere benadering van koeltransport dus. Zo kunnen in één voertuig (wat géén koelwagen hoeft te zijn) de benodigde combinaties van verschillende temperaturen in een vervoer worden gerealiseerd: geconditioneerd, gekoeld of bevroren. Vanuit deze filosofie ontstaat de benodigde oplossing voor fijnmazige en kwalitatieve horecadistributie. Meerdere leveranciers uit dezelfde buurt kunnen leveringen combineren voor meerdere horecabedrijven die ook bij elkaar zitten. VebaBox maakt transport van voeding fijnmazig, slim en duurzaam.

Met de VebaBox:
- Zijn geen speciale koelauto’s of koelruimtes meer nodig;
- Ook bij overdrachtsmomenten blijven de producten gekoeld;
- Door koelen en vriezen te kunnen combineren wordt laadruimte geoptimaliseerd;
- Is er altijd zekerheid en bewijs van de juiste, constante temperatuur.

VebaBox verandert de horecadistributie, terwijl de horecaondernemer, de voedselproducent of de horeca-groothandel niet fors hoeven te investeren. Er is immers geen speciale koelwagen meer nodig. Zo maken we de horeca cold chain van het begin tot het eind breukvrij en zo duurzaam mogelijk.

Interesse in deze en andere slimme oplossingen voor de horeca? Plan een afspraak